Podchaser Logo
Home
Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Released Tuesday, 4th May 2021
Good episode? Give it some love!
Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Avsnitt 7: Lars-Erik Lauritz

Tuesday, 4th May 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Lars-Erik Lauritz är föreståndare för Lärarhögskolan vid Umeå universitet. Han är också lektor vid Polisutbildningen i Umeå. I rollen som föreståndare leder han Lärarhögskolans arbete med lärar- och förskollärarutbildningar och forskning inom det utbildningsvetenskapliga området. År 2009 disputerade Lars-Erik Lauritz vid samma universitet.

Lars-Erik Lauritz är född och uppvuxen i Vilhelmina. Han flyttade till Stockholm och utbildade sig till polis. Polisyrket i kombination med en längtan efter sin hemtrakt gjorde att han flyttade till Umeå, där han har arbetat som polis och sedan 2000 har han drivit polisutbildningens tillblivelse och utveckling. Under sommaren 2020 tillträdde han som föreståndare för Lärarhögskolan vid Umeå universitet. Det uppdraget gäller till den 30 juni 2022. Mot bakgrund av den pågående utredningen av Lärarhögskolans framtida organisation är hans förordnande tvåårigt.

Lars-Erik Lauritz förklarar varför han trivs med sitt uppdrag och hur det kommer sig att han blev föreståndare för Lärarhögskolan. Samtalet tar avstamp i hur Lars-Erik Lauritz ser på likheter och skillnader när det kommer till läraryrket och polisyrket.

Vi reder ut att de båda yrkena är komplexa. Utbildningslängd, söktryck och avhopp, det spelar roll men på vilket sätt?

Den nu aktuella TV-serien “Den tunna blå linjen” lyfts också upp i samtalet, har egentligen lektorn vid Polisutbildningen koll på den? Avslutningsvis skickar Lars-Erik Lauritz med ett visdomsord som han riktar till Anna Olskogs elever.

Lärarhögskolan har ett viktigt och långsiktigt uppdrag på Sveriges lärosäten och i samhället men hur kommer det att se ut i en framtid? Lars-Erik Lauritz lägger sin spaning i Samtal med Olskog.

Via Lärarförbundet Umeås blogg kan du följa vårt fackliga arbete, här skriver vi regelbundet om aktuella frågor. Under sidan "Aktuellt i media" har vi samlat våra mediala utspel: lararforbundetumea.wordpress.com/

Följ och kontakta oss i sociala medier:Lärarförbundet UmeåFB: www.facebook.com/lararforbumeInstagram: @lararforbundetumea

Anna OlskogFB: www.facebook.com/anna.olskog Instagram: @annblakka Twitter: @annablakka

Producent och redigerare: Niclas Lind, IT-pedagog på Dragonskolan i Umeå.Instagram: @livet_som_itpedagog

Musik: TopRun StudioFoto: Camilla Holmlund

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features