Podchaser Logo
Home
Tulevaisuus hanskassa

Yle Areena

Tulevaisuus hanskassa

A weekly Society and Culture podcast
Good podcast? Give it some love!
Tulevaisuus hanskassa

Yle Areena

Tulevaisuus hanskassa

About
Tulevaisuus hanskassa

Yle Areena

Tulevaisuus hanskassa

A weekly Society and Culture podcast
Good podcast? Give it some love!
Rate Podcast

Ilmastonmuutoksella on synkkä maine. Megahurrikaanit, sulavat jäätiköt ja nälänhädät piinaavat ihmiskuntaa ja uutisotsikoita. Muutos ei uhkaa ainoastaan ympäristöä, vaan myös talouden ja valtioiden kestokykyä. Suomi ei yksin voi eristäytyä ilmastonmuutoksen vaikutuksilta. Tulevaisuus näyttää myrskyisältä, mutta onko se todella väistämätön? Entä jos voimmekin välttää romahduksen, ja päättää itse miltä tulevaisuutemme näyttää?

Tulevaisuus hanskassa on Jari Hanskan faktaa ja fiktiota yhdistävä ilmastopodcast, joka etsii ratkaisuja synkkien skenaarioiden keskellä. Sarja tekee tutkimusmatkan nykypäivän Suomeen ja selvittää mitkä ovat konkreettiset ilmasto-ongelmamme, ja mitä me voimme tehdä tänään kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Tulevaisuus hanskassa sisältää kymmenen jaksoa, jotka leikkaavat läpi suomalaisten muuttuvan arjen. Mitä fossiilitaloudesta luopuminen tarkoittaa? Tuottaako ilmastonmuutos sittenkin lisää työpaikkoja? Voisiko proteiini kasvaa pellolla navetan sijasta? Jarin kanssa tiukkoja kysymyksiä ratkovat joukko tutkijoita ja ajattelijoita, joille ilmastonmuutoksen ratkaisu on osa arkea.

Faktojen lomassa Tulevaisuus hanskassa -podcast kurkistaa Suomen seuraavaan vuosisataan jaksoja rytmittävissä tulevaisuusfiktioissa. Lyhyet kohtaukset on kirjoittanut Juho Gröndahl BIOS-tutkimusyksikön tulevaisuusskenaarioiden pohjalta. Tieteelliseen tutkimukseen pohjautuvat fiktiot tarjoavat ikkunan sellaiseen Suomeen, missä ilmastonmuutokseen on varauduttu ja pahin romahdus on vältetty. Podcastin rinnalla julkaistaan myös sarja videoita, jotka luotaavat podcastin kymmentä aihetta ja kurkistavat Suomen tulevaisuuteen eri vuosikymmenillä.

Ilmastonmuutos mullistaa elämämme ja yhteiskuntamme seuraavien vuosikymmenten aikana tavalla, jota emme vielä tahdo ymmärtää. Peliä ei kuitenkaan ole menetetty. Muutos on ilmassa.

Tulevaisuus hanskassa on osa Yle Draaman ja Uutis- ja ajankohtaistoiminnan syksyn 2017 yhteishanketta. Tehtävänä tulevaisuus -hankkeen jutuissa ja ohjelmissa visioidaan Suomen seuraavaa vuosisataa sellaisessa maailmassa, missä ilmastonmuutokseen on varauduttu.

Toimittaja Jari HanskaTuottaja Elina Ylä-MononenPodcastin äänisuunnittelu Hanna-Helena Kinnunen ja Joonatan KotilaTulevaisuusfiktiot:Ohjaus ja dramaturgia Antti LehtinenKäsikirjoitus Juho GröndahlSkenaariot Ville Lähde ja BIOS-tutkimusyksikköNäyttelijät Antti Autio, Geoffrey Erista, Raimo Grönberg, Joanna Haartti, Jussi Lehtonen, Erja Manto, Irina Pulkka, Tuomas Rinta-Panttila, Janna Räsänen, Antti Tiensuu

Tuotanto Yle Draama

Show More

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can so they can be credited for this and other podcasts.

Podcast Reviews

This podcast hasn't been reviewed yet. You can to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Tulevaisuus hanskassa". You can add this podcast to a new or existing list.

Host or manage this podcast?

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.

Podcast Details

Created by
Yle Areena
Podcast Status
Idle
Started
Oct 16th, 2017
Latest Episode
Dec 11th, 2017
Release Period
Weekly
Episodes
11
Avg. Episode Length
32 minutes
Explicit
No
Language
Finnish

Podcast Tags

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features